De beste reiseappene for studenter med ISIC-kort. Sjekk ut hvordan du kan reise jorda rundt på studentrabatter.
Planlegger du ditt neste eventyr? Bruk smarttelefonen din hele veien! Det finnes et hav av smarte apper til booking, planlegging og forbredelser av reisen din. Vi har kammet gjennom de fleste for deg og listet opp de beste for studentreiser i denne artikkelen. Sjekk dem ut og last ned dine favoritter!
Flyapper
Det er en kunst å finne billige flybilletter og for å hjelpe deg på veien til å bli en proff finnes det en rekke bra apper tilgjengelig. De mest populære er Skyscanner, Hopper og Kayak, som alle kan hjelpe deg å booke hotel eller leiebil til din destinasjon. Kayak, for eksempel, lar deg også planlegge hele reiseruten i appen og du kan dele den med andre. Dette er en super måte å holde venner og familie oppdatert på hele reisen din underveis.
Mange flyselskap har også deres egne apper. Det er smart å laste ned disse appene også og sammenligne priser innenfor flyselskap og andre reiseapper så du er sikker på at du har landa den beste prisen og det beste tidspunktet for din flyreise. De fleste flyselskapsappene passer også på e-billetten din slik at du slipper å bekymre deg for å miste papirbilletten din underveis!
Vær imidlertid obs på at du studentbilletter ofte ikke er synlige i disse appene eller på nettsider som selger billig fly. Du kan kjøpe studentbilletten din via KILROY her!
Hvis du blir svett av å tenke på å fly finnes det apper som kan hjelpe deg å deale med flyskrekken din. Sjekk ut live-kartet for globale flyvninger, globale flyruter, flytider, forsinkelser og været i appen Flightradar24. Stressa før takeoff? Sjekk ut Takeoff Mode, en app som holder deg opptatt når du er på ditt mest nervøse. LoungeBuddy gjør ventetiden på flyplassen hakket mer avslappende og komfortabel; sjekk appen for ulike typer lounger på flyplassen og book deg en plass med rabattert pris i appen.
Planlegg turen med ulike reiseapper
En bra plan betyr vanligvis en bra tur. Du vil ikke planlegge hvert eneste minutt av reisen, men en god plan sparer tid du kommer til å bruke på å finne ut hva som finnes av aktiviteter, severdigheter, restauranter og morsomme ting å gjøre på reisen. Å vandre rundt på måfå er gøy, men ikke når du prøver å finne et sted du har planlagt å besøke. Lonely Planet appen er en fantastisk følgesvenn både på lange og korte turer. Lonely Planet City Guides kan lastes ned gratis på mobilen og er tilgjengelig offline. Lonely Planet Trips appen viser bilder og stories fra andre reisende på din destinasjon.
Det er lurt å planlegge en meningsfull reise før du drar. Hitlist hjelper deg å finne gode rabatter på veien, men viser deg også gode tips and anbefalinger fra andre reisende, og generell informasjon om reisedestinasjonen din. Med Hitlist, er du på toppen av reisen din, og du kan nyte reisen din til best pris med minst mulig styr. Rome2Rio er en app som lar deg sjekke alle reisemulighetene fra en destinasjon til en annen, eller planlegge en tur med flere stopp. Appen gir deg en oversikt over reisemulighetene med fly, tog, buss, bil og båt.
Syns du det er vanskelig å vite hva du skal pakke med deg? Packpoint viser deg været på din destinasjon, kombinert med dine ønskelige aktiviteter og lengde på turen før appen gir deg en pakkeliste utfra denne informasjonen. Er du en friluftstype, er Komoot din bestevenn. Komoot hjelper deg å planlegge fotturer, sykkelturer eller kanoturer hvor som helst, med utgangspunkt i det lokale været.
Før du drar kan du børste støv av språkkunnskapene dine med Busuu eller Duolingo. Mesteparten av alle studenter er som regel aktive på Whatsapp, men hvis ikke du er det, bør du laste ned appen så du lett kan holde kontakten med venner, familie og kjære her hjemme. For å være sikker på at du er dekt hvis verdisakene dine blir stjålet, last ned Prey Anti-Theft som hjelper deg å låse laptopen eller mobilen din og lar deg gjennopprette filene dine.
Appene som hjelper deg med overnatting
De allment kjente bookingsidene for overnatting har også egne apper. Hotels.com, Momondo, Trivago og Booking.com tilbyr et hav av muligheter å velge fra, og det er lurt å ha minst en av de lastet ned på telefonen, når du begynner å lete etter et tak over hodet. Airbnb er også et godt og vanligvis rimelig alternativ for overnatting. HotelTonight hjelper deg på reisen hvis du plutselig trenger et sted for overnatting; i appen finner du de beste prisene på det som er ledig for natten. Hostelworld sin app viser deg hosteller rundt om i verden: ikke glem at du får studentrabatt på både hotels.com og hostelworld med ISIC-kortet!
Apper for reisedestinasjonen
Selv med en god, grundig plan kan du aldri forutse hva som kommer til å skje når du faktisk kommer frem på reisedestinasjonen din. Men du kan forbrede deg på å ikke være forbredt! Her er noen apper som kan hjelpe deg å spare penger, finne ting å gjøre, navigere deg frem på destinasjonen din, finne ut av tidssoner, det lokale språket, lokal valuta og på å ta de beste bildene på ferien din. Vår egen ISIC-app viser deg studentrabatter på kartet o 130 land og det digitale ISIC-kortet ditt virker selvfølgelig offline. I Google Maps, kan du laste kart av byer, regioner og land på forhånd, og navigere når du er offline. Google Translate funker med samme prinsipp: last ned ønsket språk på telefonen din på forhånd så har du det med deg offline. For å holde et øye med pengene, bruk XE Currency for å få de oppdaterte valutakursene på telefonen din offline. På denne måten kan du sjekke riktig pris på suverniene dine istedenfor å gjette deg frem til hvor stor bit av budsjettet ditt det er snakk om.
Å finne ut hvor det er kult å dra og hva du kan gjøre når du kommer frem til din destinasjon er ikke alltid like lett. Finn din lokale bestevenn gjennom Cool Cousin, en app som hjelper deg å finne en lokal guide med interesser som matcher dine! "Søskenbarnet" ditt hjelper deg rundt på destinasjonen og viser deg de beste stedene sett med lokale øyne. Vil du heller rusle rundt alene? TimeOut gir deg tips på gode restauranter, puber, konserter og uteliv rundt deg. Lokal offentlig transport er en av de mest vanlige tingene å loke med som ny i en by. Bruk Citymapper for å finne ut om du skal ta bussen, t-banen, toget eller taxi for å komme deg lettest dit du vil. For å være sikker på at du husker de beste reiseøyeblikkene når du kommer hjem også, bruk Snapseed for å få mest ut av kameraet ditt. Snapseed er en bilderedigeringsapp som lar deg redigere bilder raskt og enkelt, rett etter du har tatt dem. Er du ute på reise i mange uker og ikke helt sikker på når du bør ringe hjem? Circa hjelper deg å holde oversikt over tidssonene og planlegger telefonsamtaler og onlinemøter fra andre siden av jorda.
Dette er en ganske utdypende liste, men det krever sitt å planlegge en tur, og det er derfor digg å ha hjelpen klar underveis. Velg de beste planleggingsverktøyene for deg og sørg for at den neste turen din blir smooth fra start til slutt!
Kilder:
Forbes: The Best Travel Apps in 2018 – Tips From a Travel Writer
God save the points: The 10 Best (And Most Useful) Travel Apps 2018
The Independent: 20 Of The Best Travel Apps To Have On Your Phone This Year
Digital Trends: The 20 best travel apps for vacations and trips